Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

1200 toeren-motor Mitsubishi wint aan populariteit

ALMERE

‘We zien in de zeevaart een markt ontstaan voor motoren waarvan het toerental tussen highspeed en mediumspeed in ligt’, zegt general manager Morten Brix van Mitsubishi Turbocharger en Engine Europe (MTEE) in Almere. ‘In de baggerij lag de focus bijvoorbeeld op mediumspeed-motoren. Nu zien we die verschuiven naar highspeed-motoren met een relatief laag toerental, zoals de Mitsubishi S16R2-T2MPTAW van 1568 kW bij 1200 toeren.’

1 / 1
De S16R2-T2MPTAW met een vermogen van 1568 kW bij 1200 toeren wint aan populariteit. Foto MTEE

De S16R2-T2MPTAW met een vermogen van 1568 kW bij 1200 toeren wint aan populariteit. Foto MTEE

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook