1200 toeren-motor Mitsubishi wint aan populariteit

‘We zien in de zeevaart een markt ontstaan voor motoren waarvan het toerental tussen highspeed en mediumspeed in ligt’, zegt general manager Morten Brix van Mitsubishi Turbocharger en Engine Europe (MTEE) in Almere. ‘In de baggerij lag de focus bijvoorbeeld op mediumspeed-motoren. Nu zien we die verschuiven naar highspeed-motoren met een relatief laag toerental, zoals de Mitsubishi S16R2-T2MPTAW van 1568 kW bij 1200 toeren.’

De S16R2-T2MPTAW met een vermogen van 1568 kW bij 1200 toeren wint aan populariteit. Foto MTEE
De S16R2-T2MPTAW met een vermogen van 1568 kW bij 1200 toeren wint aan populariteit. Foto MTEE

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer