Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Energietransitie onstuitbaar’

Rijswijk

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verzorgde de keynote-speech op het Maritime Awards Gala 2019. Met voorbeelden van transities vanaf het stenen tijdperk tot het stoomtijdperk, toonde hij de onontkoombaarheid van de huidige energietransitie aan.

1 / 3
Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukt in zijn keynote-speech het belang van de energietransitie en de daarvoor benodigde innovatie voor het behoud van werkgelegenheid en welvaart. (Foto Hans Heynen) 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukt in zijn keynote-speech het belang van de energietransitie en de daarvoor benodigde innovatie voor het behoud van werkgelegenheid en welvaart. (Foto Hans Heynen) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • H.W. Storm

  De atmosfeer van de aarde bestaat voor 78% uit stikstof,21% uit zuurstof, 1% uit edelgassen en 0,028% CO2.
  De natuur zelf produceert 96% van deze CO2,.
  De overige 4% wordt door de mens geproduceert, d.w.z 0,00152 CO2 van de gehele atmosfeer,
  Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat dit kleine percentage verantwoordelijk zal zijn voor een globale klimaatverandeing, maar het is ook complete kwats.

 • Peter Janssens

  Die asielzoekers zijn potentiële arbeidskrachten en daar kun je mooi arbeidskosten mee drukken. En als het geen energietransitie is is het wel wat anders, het pyramidespel mag immers niet instorten. Het gaat goed met Nederland als de te korten dalen, schulden stijgen dus gewoon door, en dan weet je meteen hoe Nederland, en de rest van de wereld, er voor staat. Madoff was een fraudeur, regeringen doen niets anders .

 • Mario Noldes

  Wat een politiek correct gelul weer, doorspekt met halve waarheden en hele leugens.

  Tot nu toe zijn alle transities gebeurd omdat er een beter alternatief voor handen kwam. Dat is nu (nog) niet het geval.
  De invloed van de politiek is niet zoals de burgemeester overschat, maar de enige drijvende kracht achter de door (groen) slinks opgedrongen transitie, nog steeds met de inmiddels al lang onderuit gehaalde CO2 leugen. En alleen in Europa, want Trump heeft terecht zijn middelvinger opgestoken naar de klimaat leugen.

  Natuur roept General Electric dat je heel de Noordzee, en elke vierkante meter land vol moet zetten met windmolens. Zou hier heeeeel misschien iets van eigen belang in kunnen zitten, of ben ik nu weer te argwanend??

  Met wind en zonnen energie creëer je een aanbod gestuurde energie markt, dat gaat absoluut niet werken in een land met de welvaart die we nu hebben. Het kan natuurlijk dat (groen) slinks ook een samenleving nastreeft met een welvaart voor de bevolking zoals in 1850.

  Elke begroting van de westerse wereld is voor een groot deel gebaseerd op de accijns op energie/brandstof. Wie nu werkelijk gelooft dat als de accijns op fossiel wegvalt dat die niet terug komt op al dan niet duurzame elektriciteit , is op zijn minst erg naïef.

  G.M. Noldes

  PS die 120.000 asiel zoekers elk jaar zijn zeker nodig om al die 3D-printers te programmeren 😉

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook