Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Coronacrisis deert megajachtbouw niet

ROTTERDAM

De jachtbouw was tijdens de Coronacrisis een van de weinige branches van de maakindustrie die stevig overeind bleef. De markt zelf ziet ook in de toekomst geen tekenen van verzwakking. We spreken scheepswerven die deel uitmaken van de Holland Yachting Group, brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) en andere Nederlands jachtwerven.

1 / 1
De Sea Eagle II. (Foto Royal Huisman)

De Sea Eagle II. (Foto Royal Huisman)

‘Wij zagen tijdens de Coronacrisis in 2020, dat de klanten in eerste instantie afwachtend waren. Maar toen duidelijk werd dat een jacht bezitten ook betekent dat je je eigen persoonlijke coronabubbel hebt, draaide de markt om’, zegt sectormanager Arnold de Bruijn van NMT. ‘Die groei is inmiddels wel weer wat aan het afvlakken, maar daar heeft iedere sector last van.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook