Scheepswerf Grave vecht tegen dwangsom

Een te korte kademuur om de schepen te kunnen afbouwen. Dat probleem heeft scheepswerf Grave in de gelijknamige plaats een dwangsom van de provincie Brabant opgeleverd. De werf werkte namelijk aan schepen die ver buiten de kade uitstaken. Afgelopen week ging de scheepswerf in beroep bij de Raad van State.

De werf zegt niet uit de voeten te kunnen met de kademuur die 107 meter lang is. Ook de provincie erkent dat. Daarom mogen de schepen drie tot vijf meter uitsteken. De werf zegt zeker vijftien tot twintig meter extra nodig te hebben.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Scheepswerf Grave vecht tegen dwangsom | Schuttevaer.nl

Scheepswerf Grave vecht tegen dwangsom

Een te korte kademuur om de schepen te kunnen afbouwen. Dat probleem heeft scheepswerf Grave in de gelijknamige plaats een dwangsom van de provincie Brabant opgeleverd. De werf werkte namelijk aan schepen die ver buiten de kade uitstaken. Afgelopen week ging de scheepswerf in beroep bij de Raad van State.

De werf zegt niet uit de voeten te kunnen met de kademuur die 107 meter lang is. Ook de provincie erkent dat. Daarom mogen de schepen drie tot vijf meter uitsteken. De werf zegt zeker vijftien tot twintig meter extra nodig te hebben.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer