Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Maritieme bedrijven naar Schokbeton/Loveld in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT | Deen Shipping en de gemeente Zwijndrecht willen samen een watergebonden bedrijventerrein met maritieme bedrijvigheid gaan inrichten op het voormalige Schokbeton/Loveld-terrein in Zwijndrecht.

1 / 1
Maritieme bedrijven naar Schokbeton/Loveld in Zwijndrecht

Maritieme bedrijven naar Schokbeton/Loveld in Zwijndrecht

De gemeente is eigenaar van de gronden aan de Lindtsedijk en binnenvaartondernemer Gerard Deen heeft aangegeven dat hij het gebied wil invullen met een cluster van bedrijven. De komende maanden werken beide partijen een haalbaarheidsstudie verder uit.

Het terrein kwam braak te liggen na het faillissement van Loveld/Schokbeton in 2016. De gemeente ging niet over één nacht ijs en kreeg ook verschillende plannen voor de invulling van het gebied aangeboden. Er werd uiteindelijk gekozen voor Deen.

‘Er is ruimte voor watergebonden gebruik en de maritieme maakindustrie’, zegt wethouder Tycho Jansen (Economie). ‘De bedrijven die Deen in dit plan wil samenbrengen, slaan tevens een verbinding tussen de maritieme bedrijvigheid en het lokaal en regionaal onderwijs. We willen een herontwikkeling die recht doet aan het maritieme karakter van onze regio en Zwijndrecht, als thuishaven van de binnenvaart.’ (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook