Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] Geen zicht op verbod varend ontgassen binnentankvaart

ZWIJNDRECHT

Er is geen zicht op een verbod op varend ontgassen, zolang niet alle landen het gewijzigde CDNI-verdrag hebben ondertekend. Dit verdrag, vastgesteld door de CCR in Straatsburg, regelt de inzameling, afgifte en inname van afval in de Rijn- en Binnenvaart. De wijziging regelt hierin nu ook dat de verlader na lossing voor een ontgaste ladingtank dient te zorgen, indien het schip geladen is geweest met producten die in aanhangsel IIIA in de tabellen I, II en III van het CDNI zijn genoemd.

1 / 1
De tankvaart is een hoogtechnologische transportsector die milieu en veiligheid hoog in het vaandel heeft. (Foto BLN-Schuttevaer)

De tankvaart is een hoogtechnologische transportsector die milieu en veiligheid hoog in het vaandel heeft. (Foto BLN-Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook