Draaibrug in Brugge kan niet meer open

De Kathelijnepoortbrug in de Ringvaart rond Brugge is sinds woensdag 30 mei buiten dienst vanwege een technisch mankement.

boo kathelijnepoortbrug

Hierdoor kwam het scheepvaartverkeer tussen Gent en de Vlaamse zeehavens van Oostende en Zeebrugge voorlopig stil te liggen. Vaarwegbeheerder De Vlaamse Waterweg meldde dat de brug na een opening woensdagavond niet meer dichtging. De brug stond toen nog een meter open en wilde niet verder draaien. Daarna is het technici wel gelukt om de brug helemaal dicht te krijgen, zodat het landverkeer er overheen kan. Maar er is nu geen beweging meer in te krijgen, zegt woordvoerder Claudia van Voorne van De Vlaamse Waterweg tegen Focus/WTV. ‘Er is vermoedelijk ernstige schade aan het bewegingsmechanisme. We gaan nu kijken wat er juist aan de hand is en zo snel mogelijk een oplossing zoeken.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer