Rijncruiseschip vaart op krib omhoog

Het onder Zwitserse vlag varende Rijncruiseschip Rhein Prinzessin is dinsdagmorgen 10 april op de Rijn omhoog gelopen. Dat gebeurde rond vier uur ’s ochtends ter hoogte van Beinheim, 45 kilometer ten noorden van Straatsburg. Het schip voer zich met het voorschip vast op een krib onder water.

Rijncruiseschip vaart op krib omhoog

Aan boord bevonden zich 148 mensen, 111 passagiers en 37 bemanningsleden. Hoewel het schip aan de Franse kant aan de grond zat werd besloten de opvarenden naar de Duitse oever te evacueren. Zij werden in drie groepen door de Frans-Duitse blusboot Europa I aan land gebracht, meldt de Franse krant l’Alsace. Dat gebeurde pas vanaf acht uur ’s ochtends, vier uur na de gronding. Nadat ze bij de veerstoep in Rastatt aan land waren gezet zijn de mensen opgevangen in een hotel. Er raakte niemand gewond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer