Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Clip #51 Boven wal en schip

AMSTERDAM [update]

Bij de autosteiger aan de Haparandadam in Amsterdam klimt een vrouw via een ladder van een binnenvaarttanker aan de wal. Wat vindt u hiervan? Zou u het ook zo doen of had u het anders aangepakt? En hoe is de situatie bij andere autosteigers? Is het daar ook zo moeilijk om aan de wal te gaan of is het daar beter geregeld?

1 / 1
Clip #51 Boven wal en schip

Clip #51 Boven wal en schip

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VFH78Mz32lk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers

Reacties (7)
 • H.J.M. Arends

  Toch zie je op dit steiger 2 vaste trappen. Waarom die niet gebruiken? Ook is het soms makkelijker om het schip te draaien i.v.m. met de autokraan .

 • M. de Boer

  Het is duidelijk, dat deze afzetplaats niet helemaal voldoet aan veiligheidsnormen, ligt niet aan de schipper,

 • O Klinkenberg

  Als de mensen van RWS of Politie ook zo aan boord van hun schepen moesten gaan waren er geen controles meer!

 • P. de Keyser

  De overheid zou wat meer inspanning mogen doen voor de schippers dan zouden ze geen hals brekende toeren moeten doen.

 • Henk Eleveld

  Wat ik fijn zou vinden, dat is dat we als schipper geaccepteerd worden zoals we zijn. Dat er niet op elke slak zout gestrooid wordt.
  De overheid zou blij moeten zijn met zulke innovatieve mensen.
  We worden zowat van de wieg tot het graf geleefd en dus als deze negatieve schijnveiligheid nu zo langzamerhand eens doordringt tot de hersenpannen van de overheid en zijn dienaren…..hoera.!
  Maar dan ook niet bij elke gelegenheid met het bonnenboekje staan wapperen.!!!

 • William de Wijs

  Helemaal mee eens !

 • J Leijten

  Het is normaal voor schippers om halsbrekende toeren uit te moeten halen om aan de wal te komen. Overal heeft men het over veiligheid hesjes, helmen, zwemvest en werkschoenen, maar het houd op aan de waterkant. Havendiensten en RWS zorgen er niet voor dat kades veilig betreden kunnen worden. Dus wij spreken over schijnveiligheid. Ik denk dat schippers een krant kunnen vullen met plaatsen waar het onveilig is, maar ja wij blijven letterlijk en figuurlijk schipperen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook