Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zhen Hua 15 brengt Antwerpse sluisdeuren

ANTWERPEN [UPDATE]

Het Chinese zwareladingschip Zhen Hua 15 heeft Pinkstermaandag 25 mei de sluisdeuren voor de Deurganckdoksluis de haven van Antwerpen binnengevaren. Het eigen schip van staalconstructeur ZPMC begon de reis vanuit China op 7 april.

1 / 1
Zhen Hua 15 brengt Antwerpse sluisdeuren

Zhen Hua 15 brengt Antwerpse sluisdeuren

Het schip passeerde ’s ochtends Terneuzen en meerde aan het begin van de middag af in het Deurganckdok. Aan boord bevinden zich naast de 70 meter lange sluisdeuren, ook de bijhorende rolwagens, twee gemengde spoor-wegbruggen en de afsluitcaisson. Deze onderdelen werden gemaakt op de werf van de Chinese staalconstructeur ZPMC. (DvdM)

Reacties (2)
 • S.G. Peetoom

  Schandalig zelfs,maar waar blijven de protesten uit de diverse landen en instanties en politiek????

 • Roelof Kingma

  Het is toch van de zotte dat sluisdeuren uit China moeten komen omdat ze daar – inclusief de duizenden kilometers transport – toch nog goedkoper zijn dan in Europa.
  Ben benieuwd of de kwaliteit en duurzaamheid van hetzelfde niveau zijn.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook