Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gotenburg groeit

GOTENBURG

Het havenbedrijf van het Zweedse Gotenburg heeft in 2008 de overslag in diverse segmenten zien teruglopen, maar boekte niettemin ook een paar nieuwe volumerecords, namelijk bij de containers en de olie.

Bij de containeroverslag zagen de Zweden het volume ten opzichte van 2007 met drie procent toenemen naar 862.500 teu. Dat was meer dan ooit voor de leidende Scandinavische haven. De olieoverslag pluste met vijftien procent naar een nieuw record van 22,8 miljoen ton. Tevens werd groei geboekt in het RoRosegment. Het aantal RoRo-units nam toe met negen procent naar 625.300.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook