Column BLN-Schuttevaer: Pragmaten en axiomaten

Het water in de Maas steeg vorig week fors. ‘Potje vol, dekseltje erop.’ Een schipperswijsheid van vroeger die een vorstperiode inluidde. Er zijn meer wijsheden die door varenslieden zijn bedacht. Bijvoorbeeld: ‘dat raakt kant nog wal’ of ‘aan lagerwal raken’. Varenslieden zijn pragmatisch. Ze verbinden theorie met praktijk.

Nico Evens. (Foto BLN-Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Column BLN-Schuttevaer: Pragmaten en axiomaten | Schuttevaer.nl

Column BLN-Schuttevaer: Pragmaten en axiomaten

Het water in de Maas steeg vorig week fors. ‘Potje vol, dekseltje erop.’ Een schipperswijsheid van vroeger die een vorstperiode inluidde. Er zijn meer wijsheden die door varenslieden zijn bedacht. Bijvoorbeeld: ‘dat raakt kant nog wal’ of ‘aan lagerwal raken’. Varenslieden zijn pragmatisch. Ze verbinden theorie met praktijk.

Nico Evens. (Foto BLN-Schuttevaer)
Nico Evens. (Foto BLN-Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer