Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tanker vaart tegen brug bij Kootstertille

KOOTSTERTILLE

Een tanker heeft donderdag 10 januari aan het einde van de avond de brug bij Kootstertille aangevaren. Het remmingwerk aan de oostzijde van de brug raakte daarbij beschadigd.

Dat meldt de lokale nieuwswebsite Waldnet. Na de aanvaring heeft de schipper zichzelf gemeld. De tanker liep schade op aan de boeg, maar de bemanning kon de weg naar Rotterdam vervolgen. Vrijdagochtend hebben duikers de stalen palen van het remmingwerk onderzocht. Voor deze inspectie moest de scheepvaart enige tijd worden stilgelegd.

Onderzoek aquaduct 
Vorig jaar september werd de Paddepoelsterbrug bij de stad Groningen ook al aangevaren. Die is sindsdien buiten gebruik voor het wegverkeer. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeente Groningen hebben onlangs afgesproken om versneld onderzoek te doen naar mogelijkheden een aantal oeververbindingen in de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl op te waarderen. Er komt onder meer een haalbaarheidsstudie voor een aquaduct bij Kootstertille. (BO)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook