Symposium over veiligheid

Charterschippers gaan elkaar helpen met veiligheidsinspectie

Bij elkaar aan boord gaan om te kijken hoe veilig je buurman vaart, was in de chartervaart altijd een ongeschreven taboe. Maar dat lijkt nu verleden tijd. In discussie met de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) kwamen de schippers tot de conclusie dat het hoog tijd wordt elkaar aan te spreken, en dus open te staan voor kritiek. Bijna-ongelukken moeten daarbij als aanleiding dienen voor een constructief gesprek over veiliger varen.

Charterschepen in de haven van Enkhuizen. (Foto Peter Fokkens)
Charterschepen in de haven van Enkhuizen. Foto Peter Fokkens

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Charterschippers gaan elkaar helpen met veiligheidsinspectie | Schuttevaer.nl
Symposium over veiligheid

Charterschippers gaan elkaar helpen met veiligheidsinspectie

Bij elkaar aan boord gaan om te kijken hoe veilig je buurman vaart, was in de chartervaart altijd een ongeschreven taboe. Maar dat lijkt nu verleden tijd. In discussie met de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) kwamen de schippers tot de conclusie dat het hoog tijd wordt elkaar aan te spreken, en dus open te staan voor kritiek. Bijna-ongelukken moeten daarbij als aanleiding dienen voor een constructief gesprek over veiliger varen.

Charterschepen in de haven van Enkhuizen. (Foto Peter Fokkens)
Charterschepen in de haven van Enkhuizen. Foto Peter Fokkens

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer