Wind

Berge Bulk claimt met Berge Olympus grootste ‘zeilschip’ ter wereld te hebben

Nadat Cargill in augustus bekend maakte te gaan proefvaren met twee WindWings van Bar Technologies op het dek van de Pyxis Ocean, een bulkcarrier van 81.000 dwt heeft Berge Bulk er een forse schep bovenop gedaan. Het voorzag de 211.000 dwt Berge Olympus van vier WindWings en claimt daarmee het grootste ‘zeilschip’ met de sterkste windaandrijving ter wereld op het water te hebben.

Berge Olympus lucht
Bovenaanzicht van de Berge Olympus Foto's Berge Bulk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Berge Bulk claimt met Berge Olympus grootste ‘zeilschip’ ter wereld te hebben | Schuttevaer.nl
Wind

Berge Bulk claimt met Berge Olympus grootste ‘zeilschip’ ter wereld te hebben

Nadat Cargill in augustus bekend maakte te gaan proefvaren met twee WindWings van Bar Technologies op het dek van de Pyxis Ocean, een bulkcarrier van 81.000 dwt heeft Berge Bulk er een forse schep bovenop gedaan. Het voorzag de 211.000 dwt Berge Olympus van vier WindWings en claimt daarmee het grootste ‘zeilschip’ met de sterkste windaandrijving ter wereld op het water te hebben.

Berge Olympus lucht
Bovenaanzicht van de Berge Olympus Foto's Berge Bulk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer