Marktinzicht

Aan de reis: rivier zorgt voor vrachtprijsherstel

De olieprijzen blijven maar stijgen en bereikten afgelopen week hun hoogste punt in negen maanden. Brent crude sloot de week af op $ 90,65 per vat en WTI op $ 87,51. Hiermee heeft Saoedi-Arabië het gewenste effect van zijn productiebeperkingen gehaald, namelijk een minimumprijs van $ 90 per vat voor Brent crude. Desondanks lijkt het er niet op dat het land en de overige OPEC leden de beperkingen zullen opheffen.

Vraachtschip Rijn Duitsland
Een vrachtschip op de Rijn. Shutterstock / Harald Lueder

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: rivier zorgt voor vrachtprijsherstel | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: rivier zorgt voor vrachtprijsherstel

De olieprijzen blijven maar stijgen en bereikten afgelopen week hun hoogste punt in negen maanden. Brent crude sloot de week af op $ 90,65 per vat en WTI op $ 87,51. Hiermee heeft Saoedi-Arabië het gewenste effect van zijn productiebeperkingen gehaald, namelijk een minimumprijs van $ 90 per vat voor Brent crude. Desondanks lijkt het er niet op dat het land en de overige OPEC leden de beperkingen zullen opheffen.

Vraachtschip Rijn Duitsland
Een vrachtschip op de Rijn. Shutterstock / Harald Lueder

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer