'Zowel operationeel als financieel'

Hoge vlootbezetting Boskalis leidt tot meer winst

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in de eerste helft van 2023 181 miljoen euro winst geboekt, 56% meer dan een jaar eerder. Ook de omzet nam fors toe, van 1,61 miljard naar 1,97 miljard euro. De grote schepen van het bedrijf, dat vorig jaar door grootaandeelhouder HAL van de beurs werd gehaald, waren afgelopen periode vooral druk in het Midden- en Verre Oosten, resulterend in een hoge vlootbezetting.

De Bokalift 2 van Boskalis. Foto Boskalis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Hoge vlootbezetting Boskalis leidt tot meer winst | Schuttevaer.nl
'Zowel operationeel als financieel'

Hoge vlootbezetting Boskalis leidt tot meer winst

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in de eerste helft van 2023 181 miljoen euro winst geboekt, 56% meer dan een jaar eerder. Ook de omzet nam fors toe, van 1,61 miljard naar 1,97 miljard euro. De grote schepen van het bedrijf, dat vorig jaar door grootaandeelhouder HAL van de beurs werd gehaald, waren afgelopen periode vooral druk in het Midden- en Verre Oosten, resulterend in een hoge vlootbezetting.

De Bokalift 2 van Boskalis. Foto Boskalis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer