Palingdieven

500 pond paling gestolen van de IJsselmeervissers UK-238 en UK-264

Dieven hebben het afgelopen weekend 500 pond paling gestolen uit de leefbassins van de IJsselmeervissers UK-238 Twee Gebroeders en UK-264 Anne Mathea.

De IJsselmeerkotter UK-238 aan de Burgemeester Schipperkade in Urk
De IJsselmeerkotter UK-238 aan de Burgemeester Schipperkade in Urk Foto Bram Pronk

De twee IJsselmeerkotters van J. & A. Hakvoort en Kaptein Holding lagen afgemeerd aan de Burgemeester Schipperkade op Urk toen de dieven toesloegen. De paling was zaterdag door de IJsselmeervissers uit de fuiken gehaald en aan boord bewaard om op maandag te worden verkocht op de IJsselmeervisafslag. Volgens Jelle Hakvoort van de UK-238 bedraagt de schade zo’n 3000 euro.

De dieven moeten tussen zaterdagavond tien uur en maandagochtend vier uur hun slag hebben geslagen. Niemand heeft iets gezien en ook de camerabeelden aan de haven bieden geen uitkomst. Hoe zo’n grote hoeveelheid paling door de dieven van boord is gehaald blijft vooralsnog een raadsel. Hakvoort hoopt dat zo’n grote partij ergens opduikt en dat daarvan melding wordt gedaan.

Lees ook:

Stichting palingsector moet nog meer dan een miljoen euro aan fiscus betalen

Palingvisserij verder aan banden gelegd

500 pond paling gestolen van de IJsselmeervissers UK-238 en UK-264 | Schuttevaer.nl
Palingdieven

500 pond paling gestolen van de IJsselmeervissers UK-238 en UK-264

Dieven hebben het afgelopen weekend 500 pond paling gestolen uit de leefbassins van de IJsselmeervissers UK-238 Twee Gebroeders en UK-264 Anne Mathea.

De IJsselmeerkotter UK-238 aan de Burgemeester Schipperkade in Urk
De IJsselmeerkotter UK-238 aan de Burgemeester Schipperkade in Urk Foto Bram Pronk

De twee IJsselmeerkotters van J. & A. Hakvoort en Kaptein Holding lagen afgemeerd aan de Burgemeester Schipperkade op Urk toen de dieven toesloegen. De paling was zaterdag door de IJsselmeervissers uit de fuiken gehaald en aan boord bewaard om op maandag te worden verkocht op de IJsselmeervisafslag. Volgens Jelle Hakvoort van de UK-238 bedraagt de schade zo’n 3000 euro.

De dieven moeten tussen zaterdagavond tien uur en maandagochtend vier uur hun slag hebben geslagen. Niemand heeft iets gezien en ook de camerabeelden aan de haven bieden geen uitkomst. Hoe zo’n grote hoeveelheid paling door de dieven van boord is gehaald blijft vooralsnog een raadsel. Hakvoort hoopt dat zo’n grote partij ergens opduikt en dat daarvan melding wordt gedaan.

Lees ook:

Stichting palingsector moet nog meer dan een miljoen euro aan fiscus betalen

Palingvisserij verder aan banden gelegd