Radioactief

Diepzeemijnbouwers schrikken niet van gevaarlijke mangaanknollen

Diepzeemijnbouwers reageren niet verontrust op de bevindingen van het Duitse Alfred Wegener Instituut (AWI) over de gezondheidsrisico’s bij de verwerking van waardevolle mangaanknollen uit de oceanen. ‘De bevindingen hebben geen impact op onze activiteiten’, zegt woordvoerder Jeroen Hagelstein van Allseas. Wetenschappers dringen echter aan op uitstel van deze vorm van mijnbouw.

Mangaanknol met diepzeespons in Peru Basin Stille Oceaan. Foto ROV KIEL 6000/GEOMAR

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Diepzeemijnbouwers schrikken niet van gevaarlijke mangaanknollen | Schuttevaer.nl
Radioactief

Diepzeemijnbouwers schrikken niet van gevaarlijke mangaanknollen

Diepzeemijnbouwers reageren niet verontrust op de bevindingen van het Duitse Alfred Wegener Instituut (AWI) over de gezondheidsrisico’s bij de verwerking van waardevolle mangaanknollen uit de oceanen. ‘De bevindingen hebben geen impact op onze activiteiten’, zegt woordvoerder Jeroen Hagelstein van Allseas. Wetenschappers dringen echter aan op uitstel van deze vorm van mijnbouw.

Mangaanknol met diepzeespons in Peru Basin Stille Oceaan. Foto ROV KIEL 6000/GEOMAR

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer