staandwantvisserij

Rechter wijst schadeclaim IJsselmeervisser af

Visserijbedrijf VD-104 uit Katwoude en de provincie Friesland hebben al jaren een geschil over staandwantvisserij op wolhandkrab. Een recente uitspraak van de rechtbank Noord-Holland is een flinke tegenvaller voor bedrijfseigenaar G. Schilder. Een voorwaardelijke boete die de provincie in 2017 oplegde was weliswaar onrechtmatig, maar de rechtbank wijst toch de schadeclaim van de visserman af.

Ter illustratie.
Ter illustratie. Foto iStock, Andrey Popov

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rechter wijst schadeclaim IJsselmeervisser af | Schuttevaer.nl
staandwantvisserij

Rechter wijst schadeclaim IJsselmeervisser af

Visserijbedrijf VD-104 uit Katwoude en de provincie Friesland hebben al jaren een geschil over staandwantvisserij op wolhandkrab. Een recente uitspraak van de rechtbank Noord-Holland is een flinke tegenvaller voor bedrijfseigenaar G. Schilder. Een voorwaardelijke boete die de provincie in 2017 oplegde was weliswaar onrechtmatig, maar de rechtbank wijst toch de schadeclaim van de visserman af.

Ter illustratie.
Ter illustratie. Foto iStock, Andrey Popov

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer