drijvende kracht

SV Schuttevaer Noord-Nederland: ‘Binnenvaart moet het hebben van Europa’

‘Europa is uw grote vriend. Daar denken sommigen van u anders over, maar mijn advies is: keer dat beeld.’ Dat zei lobbyist Jaap Jelle Feenstra zaterdag 14 januari tijdens de afdelingsvergadering van Schippersvereniging Schuttevaer Noord-Nederland in Drachten. Feenstra is de drijvende kracht achter het nieuwe Havennetwerk Fryslân, waaraan intussen 35 bedrijven, overheden en instellingen zich hebben verbonden, waaronder Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN).

Lobbyist Jaap Jelle Feenstra: ‘Een lobbyist wordt vaak gezien als iemand die even iets ritselt. Maar lobbyisten zijn bitterhard nodig. Beleidsmakers hebben behoefte aan geluiden uit de praktijk.’ Foto Patrick Naaraat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer