Pelican

Als het werkt: Vliegend schip

Een vliegtuig dat 178 containers of een lading van 1300 ton kan vervoeren, mag een concurrent van de scheepvaart worden genoemd. Als blijkt dat vliegtuigbouwer Boeing zich bezighoudt met dit ontwerp, wordt het alleen maar interessanter. Maar intussen wordt er al sinds 2000 aan dit project gewerkt, zonder dat het de tekentafel heeft verlaten. Dus of er werkelijk vliegende schepen zullen komen, blijft de vraag.

Het toestel is ontworpen om militairen en tanks te vervoeren, maar kan ook standaard zeecontainers aan. Daarmee zou het in principe een concurrent van de scheepvaart kunnen worden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer