Zuidwal

Skûtsje slaat om op Eemmeer, opvarenden gered

Op het Eemmeer ter hoogte van Spakenburg is vrijdagmiddag een skûtsje omgeslagen bij een zeilwedstrijd. Alle zestien opvarenden zijn door passanten en een reddingboot uit het water gehaald en naar een nabijgelegen jachthaven gebracht. Daar zijn ze opgevangen en nagekeken door ambulancepersoneel.

Skutsje slaat om bij wedstrijd op Eemmeer - Foto via Bunschoter Online .nl

Het schip deed mee aan een wedstrijd aan de Zuidwal. Aanvankelijk werd gemeld dat het omgeslagen schip een botter was, maar volgens de havenmeester van Watersportvereniging De Eendracht is het een skûtsje. Hij zei dat het de eerste keer is dat er skûtsjes aan deze race meedoen. Voorheen waren het alleen botters. Volgens de havenmeester sloeg het schip om door de wind.
Op de website van de lokale krant de Bunschoter zijn beelden te zien van het ongeluk. 

Dank aan De Bunschoter-online voor de beelden.

Skûtsje slaat om op Eemmeer, opvarenden gered | Schuttevaer.nl
Zuidwal

Skûtsje slaat om op Eemmeer, opvarenden gered

Op het Eemmeer ter hoogte van Spakenburg is vrijdagmiddag een skûtsje omgeslagen bij een zeilwedstrijd. Alle zestien opvarenden zijn door passanten en een reddingboot uit het water gehaald en naar een nabijgelegen jachthaven gebracht. Daar zijn ze opgevangen en nagekeken door ambulancepersoneel.

Skutsje slaat om bij wedstrijd op Eemmeer - Foto via Bunschoter Online .nl

Het schip deed mee aan een wedstrijd aan de Zuidwal. Aanvankelijk werd gemeld dat het omgeslagen schip een botter was, maar volgens de havenmeester van Watersportvereniging De Eendracht is het een skûtsje. Hij zei dat het de eerste keer is dat er skûtsjes aan deze race meedoen. Voorheen waren het alleen botters. Volgens de havenmeester sloeg het schip om door de wind.
Op de website van de lokale krant de Bunschoter zijn beelden te zien van het ongeluk. 

Dank aan De Bunschoter-online voor de beelden.