Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Emeli maakt trainingstochten op de Waddenzee

HARLINGEN

Leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen maken regelmatig tochten op de Waddenzee als onderdeel van hun opleiding. Dat doen ze met het schoolschip Emeli.

1 / 1
De Emeli vaart met een groep leerlingen aan boord de haven van Harlingen uit. (Foto W.M. den Heijer)

De Emeli vaart met een groep leerlingen aan boord de haven van Harlingen uit. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(W.M. den Heijer )

Reacties (6)
 • Willem den Heijer

  Ik begrijp uw opmerking, maar soms moet ik kiezen voor een kortere versie omdat tijd ontbreekt en Harlingen niet naast mijn woonplaats Scheveningen ligt. Dus dan telefonisch enige info vergaren, daar waar ik een persoonlijk gesprek meer prefereer. Dan zien beide partijen elkaar en kan er diepgang gebracht worden. Als ik plotsklaps een kort bezoek breng aan Harlingen is het nog maar de vraag of ik dan op dat tijdstip iemand van de opleiding kan spreken. In deze corona-tijd is een spontaan bezoek sowieso al niet eenvoudig vanwege (in mijn ogen) krankzinnige maatregelen. Verreden kilometers worden overigens niet vergoed, dus moet ik een keuze maken. Overigens publiceerde Schuttevaer op 31 augustus dit jaar al een artikel met daarin veel info over de maritieme opleiding in Harlingen. De redactie kan in deze spanne tijds niet in herhaling vallen. Het zou nog leuker zijn om twee leerlingen te interviewen en te vragen hoe zij de opleiding ervaren. Wellicht dat volgend jaar zo’n artikel met interview mogelijk is. gr. Willem M. den Heijer

 • j.hagens

  Meneer den Heijer, wat ik probeer te zeggen dat het voor sommige lezers van de Schuttevaer leuk zou zijn om te weten wat de studenten leren, wat hun vaartraject is.
  Net zulke artikelen als van Ome Kees en van de Zoon van Patrick, die op een Coaster vaart.

 • Willem den Heijer

  Reactie op stageverslag: Volgens mij is dat nog steeds aan de orde. Leerlingen van de visserijschool die een reis op een vriestrawler of een paar reizen achtereen met een kotter maken, keren altijd terug met een stageverslag. Sommigen moeten elke week (mits de verbinding op zee optimaal is) elke week een kort verslag uitbrengen. Er is nog steeds niks gewijzigd daarin. Wanneer ik als FLO op een seismisch onderzoeksvaartuig werkzaam ben, moet ik zelfs een dagverslag zowel als weekverslag versturen naar zowel de Nederlandse Kustwacht en de opdrachtgever. Volgens mij zijn verslagen nog niet uitgestorven, ook niet voor leerlingen/studenten.

 • j.hagens

  Als ik vroeger leerlingen had van de KOF, moesten deze elke week een stage verslag maken, misschien wil deze en andere Scholen en/of opleidingen dit ook wel.
  Je leert er van en krijgt naamsbekendheid.

 • Willem den Heijer

  Ja, in een kort artikel kun je ook niet veel kwijt. Dat is logisch. Ik kan het langer maken, maar dan zal de redactie moeten schuiven met de ruimte. Dit is een luchtig stukje en ik zou het niet opvatten als een artikel. Voor leerlingen die de cursus volgen en het stukje in Schuttevaer ontdekken, is het wel leuk om ‘hun’ oefenschip te zien.

 • Frans Tichelaar

  Dit artikel is veel te kort. Er wordt amper iets verteld.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook