Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zorgkiezer.nl werkt aan transparante zorg

AMSTERDAM

Zorgverzekeringen vergelijken kan handig zijn, om geld te besparen of te bekijken welke verzekeraar bij jouw zorgbehoefte past. Wil je een verzekeraar die zich specifiek richt op maritieme bedrijven en werknemers, of toch een meer algemene aanbieder? En waarop moet je precies letten? Het is soms lastig goed inzicht te krijgen en keuzes te maken. ZorgKiezer.nl biedt hiervoor een oplossing.

1 / 1

  • ‘Transparantie leidt tot betere en betaalbare zorg’

Op dit platform zijn alle 61 zorgverzekeringen handig te vergelijken op prijs én inhoud. Dankzij afspraken met zorgverzekeraars kan bovendien een collectieve korting worden aangeboden op veel zorgverzekeringen. Overstappen wordt gemakkelijk gemaakt met de gratis overstapservice.

ZorgKiezer.nl bestaat al meer dan 15 jaar en is uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van ziekenhuizen en zorgverzekeringen. Een team van 35 enthousiaste professionals werkt vanuit het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam dagelijks aan het inzichtelijk maken van zorgaanbieders en zorgverzekeringen. Het idee daarbij is vooral, dat gebruikers van het platform een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. Die deskundigheid wordt steeds vaker herkend. Zo komen medewerkers van ZorgKiezer.nl regelmatig in televisieprogramma’s, kranten en andere media aan het woord als deskundigen op zorggebied.

Vergelijk zorgverzekering

Wachtlijsten

Maar een transparant zorgaanbod leidt uiteindelijk ook tot betere zorg tegen lagere kosten, geloven de initiatiefnemers van ZorgKiezer.nl. Dat blijft niet alleen bij woorden. Een mooi voorbeeld van die transparantie is het feit dat ZorgKiezer.nl in november 2005 de eerste website was die de wachtlijsten van ziekenhuizen online inzichtelijk maakte. In 2012 publiceerde de vergelijkssite bovendien als eerste alle tandartstarieven van Nederland. Ook kwamen zorgverzekeraars in 2016, na vele onderzoeken en rapporten van ZorgKiezer.nl, eindelijk naar buiten met de tot dan toe geheime tarieven van ziekenhuizen.

Meer mogelijkheden

zorgverzekering 2022

ZorgKiezer.nl biedt, naast het vergelijken van zorgverzekeringen, ook andere mogelijkheden. Zo kun je er uitgebreide informatie vinden over ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en huisartsen. Ziekenhuizen en klinieken zijn bijvoorbeeld te doorzoeken op behandeling, specialisme en regio, maar ook te vergelijken aan de hand van wachttijden en infectiepercentages. Van tandartsen, fysiotherapeuten en huisartsen in Nederland is bovendien een handig doorzoekbare database beschikbaar gemaakt, waarmee snel is op te zoeken wie bij jou in de buurt zijn gevestigd. Op het blog van ZorgKiezer.nl worden bezoekers daarnaast op de hoogte gehouden van het laatste zorgnieuws. (Misha Hofland)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook