Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Twee winnaars bij winderige Beurtveer

WORKUM

Na de start van het Beurtveer, bij de keerton voor Workum, kozen bijna alle beurtschepen om hoog aan de wind naar Medemblik te zeilen. Daar werd het druk. De zware tweemastklipper Wilhelmina en de Nicolaas Mulerius van de Groninger studenten dreigden op elkaar te knallen. De motor moest volgas in de achteruit en nog raakten ze elkaar.

1 / 1
De Eenvoud van schipper Wiecher Kocken won het Beurtveer in 22 uur en 57 minuten en moest zo de eerste plaats delen met de klipper Deinemeid van Jorrit Jouwsma, die in exact dezelfde tijd binnenkwam. (Foto Hajo Olij)

De Eenvoud van schipper Wiecher Kocken won het Beurtveer in 22 uur en 57 minuten en moest zo de eerste plaats delen met de klipper Deinemeid van Jorrit Jouwsma, die in exact dezelfde tijd binnenkwam. (Foto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hajo Olij)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook