Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rijkswaterstaat begint met online aanmelden voor brug- en sluisbediening

Rotterdam

Schippers kunnen vanaf 1 november extra brug- en sluisbedieningen aanvragen via een nieuw online aanmeldsysteem. Al langer was ‘bediening op afroep’ mogelijk, maar nu is er één platform waarop de aanvragen kunnen worden gedaan.

1 / 1
De Prinses Margrietsluis werd gebruikt als testlocatie. (Foto Wikipedia)

De Prinses Margrietsluis werd gebruikt als testlocatie. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
  • Jan Blonk

    De reden waarom RWS dit in wil voeren is vrij eenvoudig. Er hoeven geen sluizen bijgebouwd te worden wanneer de scheepvaart zich vanzelf verspreid over 24 uur. Wachttijden zijn dan niet meer het gevolg van te kleine sluizen (een 86m is tegenwoordig al een klein schip) die dringend vergroot dienen te worden, maar het gevolg van te laat aanmelden op de App. Zo schuif je het probleem, van noodwendige aanpassing aan de infrastructuur, als overheid mooi naar de burger/het bedrijfsleven.
    Hoemeerjehetvarenonprettigmaakthoeminderermensenzijndievoordebinnenvaartkiezen.nl

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook