Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vessel Train-concept kan tot 50% kostenreductie leiden

ANTWERPEN

Het concept van de Vessel Train kan tot de helft besparen op de operationele kosten. Dat zeggen onderzoekers die deelnamen aan het door de EU gefinancierde project Novimar. Deelnemers aan het project bekeken zaken als de economische haalbaarheid, techniek en de juridische aspecten.

1 / 1
De eindpresentatie donderdag 7 oktober van het Novimarproject in het Havenhuis in Antwerpen. Midden Master of Ceremony Henk van Laar van CoVadem. (Foto Bart Oosterveld)

De eindpresentatie donderdag 7 oktober van het Novimarproject in het Havenhuis in Antwerpen. Midden Master of Ceremony Henk van Laar van CoVadem. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (4)
 • leoverburg

  Iemand per ongeluk ook een mooie (technische) oplossing bedacht waarvan het gezin van de uitgespaarde (lees ontslagen / wegbezuinigde) personeelsleden gaan leven straks ?

 • Belvona

  Duidelijk mensen die nog nooit als kapitein gevaren hebben, kramen deze onzin uit, jammer dat daar EU belastinggeld aan verspild word.

 • Rosa

  Ouderwets concept in een nieuw jasje met virtuele sleepkabels.

 • loon

  Wat een onzinnige ontwikkeling. Het vak van schipper wordt uitgehold. Om personeelskosten te besparen is het beter om het volledig achterhaalde systeem van bemanningssterkte en vaartijden te herzien. Bizar om zoveel geld in dit onderzoek te steken. Het zegt iets over de ‘topdown’-kijk van de EU op de maatschappij: digitale techniek inzetten om problemen ingewikkeld op te lossen in plaats van eenvoudig.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook