Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Boomkorvisserij voelt haar einde naderen

WAGENINGEN

De kottervisserij heeft het zwaar te verduren. De winst is verdampt door tegenvallende vangsten, stijgende olieprijzen en het pulsverbod. En daar blijft het niet bij. De dreigende Europese uitfasering van de bodemvisserij kan heel goed de definitieve doodsteek worden voor de boomkorvisserij, waarvan 80% van de vloot afhankelijk is.

1 / 1
Het zijn barre tijden voor vissers op een boomkorkotter. (Foto Bram Pronk)

Het zijn barre tijden voor vissers op een boomkorkotter. (Foto Bram Pronk)

Alleen maar slecht nieuws konden de onderzoekers Arie Mol, Hans van Oostenbrugge en Geert Hoekstra van Wageningen Economic Research vrijdag 24 september brengen over de kottervisserij. De jaarlijkse presentatie van Visserij in Cijfers was opnieuw geen fysieke bijeenkomst, maar een webinar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bram Pronk)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook