‘Er zijn te weinig waterbouwers’

‘Er ligt veel werk voor de waterbouw en er staan ons een paar grote opgaven te wachten’, zegt Andrea Vollebregt, directeur van de Vereniging van Waterbouwers. De vereniging telt in totaal 91 leden. ‘Dit zijn de kleine bedrijven met een paar man in dienst, maar ook de grote jongens als Boskalis en Van Oord.’ Vollebregt is redelijk positief over de toekomst van de waterbouw, maar benoemt ook enkele uitdagingen. ‘Zoals de arbeidsmarkt, corona, PFAS en stikstof en geld.’

De toekomst ziet er goed uit voor de waterbouw, al zijn er wel enkele flinke obstakels. (Foto Boskalis)
De toekomst ziet er goed uit voor de waterbouw, al zijn er wel enkele flinke obstakels. (Foto Boskalis)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer