Vrouw op 10 kilometer uit de Scheveningse kust uit zee gered

Een vrouw is woensdag 8 september op ruim 10 kilometer van de kust van Scheveningen uit zee gered door Kustwacht Nederland. Ze is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt hoe de vrouw zo ver van de kust in het water terecht is gekomen, aldus een woordvoerder van de Kustwacht.

De reddingsactie in beeld. (Foto Twitter / Kustwacht)
De reddingsactie in beeld. (Foto Twitter / Kustwacht)

De bemanning van een passerend zeiljacht merkte de vrouw op nadat zij zwaaide, omdat ze hulp nodig had. Het zeiljacht is naar de vrouw gevaren. Pogingen om haar aan boord te krijgen mislukten, waarna de bemanning alarm sloeg. Ze gooiden de vrouw een reddingsvest toe en bleven bij haar tot een helikopter en een reddingsboot van de Kustwacht arriveerden.

De vrouw is door de helikopter uit het water gehesen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Kustwacht heeft de vrouw geluk gehad dat ze zo snel gered kon worden.

Lees ook:

Eerste cruiseschip in Antwerpen heeft tragische reis achter de rug

Tweede Kamer: ‘Geef Kustwacht meer bevoegdheid’

Vrouw op 10 kilometer uit de Scheveningse kust uit zee gered | Schuttevaer.nl

Vrouw op 10 kilometer uit de Scheveningse kust uit zee gered

Een vrouw is woensdag 8 september op ruim 10 kilometer van de kust van Scheveningen uit zee gered door Kustwacht Nederland. Ze is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt hoe de vrouw zo ver van de kust in het water terecht is gekomen, aldus een woordvoerder van de Kustwacht.

De reddingsactie in beeld. (Foto Twitter / Kustwacht)
De reddingsactie in beeld. (Foto Twitter / Kustwacht)

De bemanning van een passerend zeiljacht merkte de vrouw op nadat zij zwaaide, omdat ze hulp nodig had. Het zeiljacht is naar de vrouw gevaren. Pogingen om haar aan boord te krijgen mislukten, waarna de bemanning alarm sloeg. Ze gooiden de vrouw een reddingsvest toe en bleven bij haar tot een helikopter en een reddingsboot van de Kustwacht arriveerden.

De vrouw is door de helikopter uit het water gehesen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Kustwacht heeft de vrouw geluk gehad dat ze zo snel gered kon worden.

Lees ook:

Eerste cruiseschip in Antwerpen heeft tragische reis achter de rug

Tweede Kamer: ‘Geef Kustwacht meer bevoegdheid’