Eerste cruiseschip in Antwerpen heeft tragische reis achter de rug

Dat het cruiseschip Europa van Hapag-Lloyd Cruises het eerste was dat Antwerpen heeft aangedaan sinds de Coronacrisis, is niet alleen gedenkwaardig vanwege de primeur. De passagiers zullen zowel de reis als de plek van aankomst waarschijnlijk niet snel vergeten.

Het MS Europa op een eerdere trip. (Foto Wikipedia)
Het MS Europa op een eerdere trip. (Foto Wikipedia)

Onderweg naar Antwerpen verloor de Europa namelijk een van haar passagiers in zee. Dit gebeurde op 16 augustus boven Texel. De KNRM heeft ruim vier uur gezocht, maar moest toen de reddingsactie staken vanwege hoge golven en het feit dat er geen overlevingskans meer was. Het zou gaan om een man van 80. Hij is hoogstwaarschijnlijk 27 meter naar beneden gevallen.

Cruiseponton

Na deze noodsituatie vervolgde de Europa haar reis, die was begonnen in Hamburg. Eenmaal in Antwerpen was ze het eerste schip dat gebruik mocht maken van de nieuwe cruiseponton aan het Steenplein. Het gaat om een ponton van 350 meter lang. Het oude ponton voldeed niet meer aan de duurzaamheids- en comforteisen.

Antwerpen is in trek als cruisehaven. In 2019 kwamen bijna 150.000 cruisepassagiers naar de stad via een van de 887 rivier- of 33 zeecruiseschepen.

Beelden van het transport van het nieuwe ponton.

Lees ook:

Eerste waterstof-tankstation voor scheepvaart in gebruik in Antwerpen

Coronabrandhaard op cruiseschip Vista Carnival

Eerste cruiseschip in Antwerpen heeft tragische reis achter de rug | Schuttevaer.nl

Eerste cruiseschip in Antwerpen heeft tragische reis achter de rug

Dat het cruiseschip Europa van Hapag-Lloyd Cruises het eerste was dat Antwerpen heeft aangedaan sinds de Coronacrisis, is niet alleen gedenkwaardig vanwege de primeur. De passagiers zullen zowel de reis als de plek van aankomst waarschijnlijk niet snel vergeten.

Het MS Europa op een eerdere trip. (Foto Wikipedia)
Het MS Europa op een eerdere trip. (Foto Wikipedia)

Onderweg naar Antwerpen verloor de Europa namelijk een van haar passagiers in zee. Dit gebeurde op 16 augustus boven Texel. De KNRM heeft ruim vier uur gezocht, maar moest toen de reddingsactie staken vanwege hoge golven en het feit dat er geen overlevingskans meer was. Het zou gaan om een man van 80. Hij is hoogstwaarschijnlijk 27 meter naar beneden gevallen.

Cruiseponton

Na deze noodsituatie vervolgde de Europa haar reis, die was begonnen in Hamburg. Eenmaal in Antwerpen was ze het eerste schip dat gebruik mocht maken van de nieuwe cruiseponton aan het Steenplein. Het gaat om een ponton van 350 meter lang. Het oude ponton voldeed niet meer aan de duurzaamheids- en comforteisen.

Antwerpen is in trek als cruisehaven. In 2019 kwamen bijna 150.000 cruisepassagiers naar de stad via een van de 887 rivier- of 33 zeecruiseschepen.

Beelden van het transport van het nieuwe ponton.

Lees ook:

Eerste waterstof-tankstation voor scheepvaart in gebruik in Antwerpen

Coronabrandhaard op cruiseschip Vista Carnival