Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grote zoekactie naar passagier op Noordzee bij Texel

DEN HELDER

De Kustwacht is maandagmiddag een grote zoekactie begonnen nadat mogelijk iemand overboord is gevallen van het cruiseschip Europa. Dat zou zijn gebeurd op circa 10 mijl ten noordwesten van Texel.

1 / 1
De positie van het cruiseschip Europa, vlak nadat alarm werd geslagen. (Beeld MarineTraffic)

De positie van het cruiseschip Europa, vlak nadat alarm werd geslagen. (Beeld MarineTraffic)

Vijf reddingboten van de KNRM, de SAR-helikopter van Den Helder en het Kustwachtvaartuig Guardian zijn naar het gebied gestuurd. Verder is vanaf Schiphol het vliegtuig van de Kustwacht opgestegen om naar het slachtoffer te zoeken. Aan de hand van stroming- en windgegevens is een zoekgebied gemaakt van 20 vierkante mijlen. De positie waar melding man-overboord werd gedaan was op ongeveer 20 mijl ten noordwesten van Texel. Ook de SAR-helikopter van de Maasvlakte is gealarmeerd. Deze gaat eerst naar Texel toe om brandstof te tanken. Daarna gaat hij naar het zoekgebied en lost de SAR-helikopter van Den Helder af, zodat deze eveneens op Texel brandstof kan laden. Vervolgens zullen ze samen het zoekgebied afzoeken. Aan boord van de Europa is uitgebreid gezocht of de vermiste persoon toch niet nog aan boord zou zijn. Maar volgens de Kustwacht heeft dat geen resultaat opgeleverd. De 200 meter lange Europa vaart onder de vlag van Malta en was op weg van Hamburg naar Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook