Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grootste boomkorkotter van Nederland ARM-15 vaart niet meer uit

ARNEMUIDEN

De boomkorkotter ARM-15 De Vrouw Jannetje van P. Meulmeester en A. Schaier uit Arnemuiden gaat definitief voor de kant. De exploitatiekosten van de in 1988 gebouwde boomkorkotter zijn te hoog. En de eigenaren zijn niet de enigen die intussen hunkerend uitkijken naar de aangekondigde saneringsregeling.

1 / 1
De ARM-15 verlaat Scheveningen na verkoop van de vangst. (Foto Bram Pronk)

De ARM-15 verlaat Scheveningen na verkoop van de vangst. (Foto Bram Pronk)

De Nederlandse kottervloot loopt tegen een flink aantal problemen aan. Het bemanningstekort is daar een van, maar ook de hoge exploitatiekosten van de verouderende boomkorvloot speelt een rol. Die zijn soms dermate hoog dat een gezonde bedrijfsvoering niet meer mogelijk is. Er zijn kottereigenaren die reikhalzend uitzien naar de komende saneringsronde. Daarvoor is 74 miljoen euro gereserveerd. Brussel moet nog goedkeuring geven, maar dan zullen flink wat kotters van zee verdwijnen, zo is de verwachting.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bram Pronk)

Reacties (3)
 • g.vlies

  Zo is het, eerst de boeren, dan de vissers, daarna zijn de binnenvaartondernemers aan de beurt. En zo verdwijnen alle toeleveringsbedrijven, scheepswerven enz. Afbraak van de Nederlandse economie, met geld smijten en straks janken dat het crisis is.

 • B. Pasma

  Zo is het precies.

 • elzinga

  allemaal naar het terras of het festival, dat is immers het enige waar de Nederlander zich nog druk over maakt. werken en ondernemen ligt een vloek op bij de linkse Nederlandse overheid.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook