Zeetransport levend vee in Europa onder vuur

Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil dat het zeetransport van levend vee over lange afstanden in Europa zo snel mogelijk wordt verboden.

Het duurt nog enkele jaren voor het vervoer van levend vee in Europees verband mogelijk wordt verbonden. Nederland, Duitsland en Luxemburg zijn nu al voorstander van een dergelijk verbod. (Foto uit video Animal Rights)
Het duurt nog enkele jaren voor het vervoer van levend vee in Europees verband mogelijk wordt verbonden. Nederland, Duitsland en Luxemburg zijn nu al voorstander van een dergelijk verbod. (Foto uit video Animal Rights)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer