Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevaart gaat fors betalen voor CO2-uitstoot, brandstof tot 50% duurder

Rotterdam

De Europese Commissie wil dat de zeescheepvaart, het wegtransport en de ‘gebouwde omgeving’ fors gaan betalen voor CO2-uitstoot in Europa. De redersvereniging KVNR verwacht dat hierdoor de brandstofkosten met 30 tot 50% gaan stijgen. Doel is de CO2-uitstoot zo snel mogelijk te beperken.

1 / 1
Ook de zeevaart wordt ingepast in het Emission Trade System (ETS), waarin CO2-uitstootrechten worden verhandeld. (Foto KVNR)

Ook de zeevaart wordt ingepast in het Emission Trade System (ETS), waarin CO2-uitstootrechten worden verhandeld. (Foto KVNR)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • K van Laak

  Emissierechten een goudmijn voor de grote bedrijven > lees dit artikel. https://www.oneworld.nl/lezen/klimaat/hoe-het-recht-om-uit-te-stoten-een-miljardenhandel-werd/?utm_source=OneWorld+nieuwsbrieven&utm_campaign=53cba9130a-EMAIL_CAMPAIGN_2020_02_07_08_54_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_30126d7d06-53cba9130a-9160353

 • Industrie6d6

  Als Timmerfrans eerst de footprint van zijn eigen levensstijl eens onder de loep neemt, schieten we al een stuk op in de goede richting.

  M. Smitsman

 • dhr dwarsdenker

  Volgens mij interesseert een paar bijen de beleidsmakers niet… Ze hebben andere plannen: Back-Builts-Better. De maatschappij in chaos storten, alleen digitaal geld met totale controle en zonder ook maar enige privacy, afschaffing van bezit. And you will be happy… De macht van de staat zal totaal zijn en alleen de werkelijkheid van de staat is acceptabel. Men zal niet meer accepteren dat u zelf logisch nadenkt en op grond daarvan de vrijheid wil nemen om een andere mening te hebben en een eigen weg te volgen…
  Om iedereen bang te maken en plooibaar wordt er kwistig met vage crisissen gestrooid: ziekmakende virussen, klimaatverandering, zeespiegelstijging, smelten van poolkappen, afname van biovariatie enz. Het zijn altijd wat vage angst oproepende thema’s.

 • hennya

  De beleidsmakers hebben altijd te weinig aandacht gehad voor het rapport”Grenzen aan de Groei” van de Club van Rome. Nu er minder bijtjes komen, meer branden op aarde komen, het water aan je lippen soms staan, Moet er opeens harde maatregelen genomen worden om nog wat te redden.Het had zo mooi geleidelijk vanaf de jaren 70 kunnen gaan.Doe morgen eens een onsje minder.

 • azolla

  Dit wordt code rood voor je zakgeld groene frans begint te ontsporen.

 • M.L. Kroezen

  Deze Moloch wordt enkel groter en groter en destraseus. Prima om piketten te slaan maar ze gaan weer zwaar in de overdrijvende stand. Eea heeft enkel zin als dit wereldwijd gebeurt. Dat enkel de EU zwaar voorop loopt kost zwaar geld. Laat ze eerst de criminaliteit en milieu eens goed aanpakken. Het klimaat is nu een soort afgod geworden en er zijn teveel mensen met beleid bezig die enkel doorslaan. Ik heb op nog wat gezond verstand maar…………

 • john

  alles word gewoon duurder.
  en dat mag de burger gaan betalen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook