Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Scheepswerven moeten tol betalen voor verbreding Kornwerderzand’

DEN HAAG

De provincie Friesland en het regionale bedrijfsleven willen dat bedrijven een bijdrage gaan leveren aan de vergroting van de sluis bij Kornwerderzand. Volgens de partijen is het cruciaal dat de sluis in Noord-Nederland snel wordt aangepakt. ChristenUnie steunt dit plan en roept demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen op om passagegelden in te stellen. De minister is nu nog voorstander van een vrijwillige heffing.

1 / 1
Koninklijke De Vries Jachtbouw in Makkum is een van de scheepswerven waarvoor de tolwet zou moeten gelden. (Foto Wikipedia)

Koninklijke De Vries Jachtbouw in Makkum is een van de scheepswerven waarvoor de tolwet zou moeten gelden. (Foto Wikipedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • j.hagens

  Wat een land leven we in € 26 miljoen, lijkt wel of het van de bedelstaf moet komen.
  Het lijkt mij niet meer als normaal dat de Sluiseigenaar dit betaald, tenslotte betalen de bedrijven al belasting, als er meer werk is komt er via de belastingen aan de gebruikers van de sluis al meer belastingen binnen, waardoor de staatskas wordt gespekt, dus minister hou u poot niet stijf maar kom over de brug met dat geld.

 • Daalder

  Diegene die daar een jacht laten bouwen kunnen dit ook wel missen ….

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook