Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

NPS stelt John Deere veilig voor Europese binnenvaart

RAVENSTEIN

NPS Diesel in Ravenstein gaat in eigen beheer de maritieme 13,5 liter-motor (272-427 kW) van John Deere Stage V-certificeren. Hiervoor wordt de motor voorzien van een nabehandelingssysteem van Xeamos (voorheen Solfic) uit Wijchen. John Deere ondersteunt de importeur hierbij.

1 / 1
De Stage V gecertificeerde 4,5 liter-motor van John Deere, de 4045TFM85 levert 61 kW bij 1500 toeren.

De Stage V gecertificeerde 4,5 liter-motor van John Deere, de 4045TFM85 levert 61 kW bij 1500 toeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • willemdebruijn

  Met een jacht kan je ook blauwe diesel gebruiken. Is ook co2 neutraal. En het stinkt niet.

 • Henri.Derksen

  Zijn die kleinere generatormotoren niet om te bouwen en certificeren als voortstuwingsmotor voor de voormalige bedrijfsvaartuigen tot 40 meter?
  Want de grote CvO-plichtige recreatievaartuigen moeten ook aan de NRMM Stage V verplichting voldoen bij vervanging, en dat terwijl ze minder dan 200 uur per jaar varen,
  wat is dan de zeer geringe millieuwinst afgezet tegen de exhorbitant hoge kosten van nauwelijks leverbare kleinere Stage V motoren?
  Daarnaast kunnen zij geen 21 % BTW verrekenen en geen MIA, VAMIL of EIA toepassen, want er is geen verdienmodel. Dus ook geen 60 % Green Deal subsidie.
  De beroepsvaart kan het al niet eens zonder subsidie, laat staan de grote pleziervaart, en dan zouden wij het volle pond moeten betalen voor een geringe vergroening, want wij varen immers minder dan 200 uur per jaar?
  Pleziervaart is straks alleen nog mogelijk voor de happy few en rijken der aarde!
  Zonde van al die tjalken, klippers, steilstevens en spitsen. Het wordt heel kaal in Europa, alleen nog grote 110 of 135 x 11,40 schepen en totaal geen diversiteit meer.
  Overheid, stop deze onredelijke afbraak.

 • Cargo

  Verkeerde foto of verkeerd artikel.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook