Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deel garnalenvissers Waddenzee laat zich uitkopen

Leeuwarden

Negentien garnalenvissers hebben afgelopen maand hun visvergunning aangeboden voor de opkoopregeling van het Waddenfonds. Dat fonds had 10 miljoen euro beschikbaar gesteld om vergunningen van de vissers uit te kopen. Daardoor kunnen delen van de Waddenzee worden gesloten voor de garnalenvisserij.

1 / 1
Garnalenkotter

Garnalenkotter

Voorzitter Cees Loggen van het Waddenfonds spreekt van ‘grote belangstelling’. De aangeboden vergunning zijn goed voor 10,3 miljoen euro. De komende tijd zal het fonds beoordelen welke vissers in aanmerking komen voor de opkoopregeling. Op dit moment zijn er in totaal 89 geldige vergunningen voor de garnalenvisserij in de Waddenzee in omloop.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook