Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[UPDATE] Mogelijk 3 doden door grote brand bij Hoogendoorn aan Beatrixhaven Werkendam

WERKENDAM

Update: 13: 52 uur

Een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in Werkendam (Noord-Brabant) heeft waarschijnlijk het leven gekost aan drie mensen, zegt de Veiligheidsregio. Een lichaam is gezien, maar kan nog niet worden geborgen. Er was veel rookoverlast.

1 / 2
Grote brand aan de Beatrixhaven in Werkendam. © MaRicMedia / Marcel van DorstBrand Werkendam Hoogendoorn Micaru

Grote brand aan de Beatrixhaven in Werkendam. © MaRicMedia / Marcel van DorstBrand Werkendam Hoogendoorn Micaru

De brandweer is er met onder meer vier tankautospuiten en een hoogwerker. Ook is er een blusboot aanwezig. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De brand woedt boven een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Volgens aanwezige getuigen gaat het om Hoogendoorn Maritieme betimmeringen.

Foto Niels Wolterink

Omdat er kans op uitbreiding van de brand bestaat zet brandweer extra materieel in. De drone komt ook ter plaatse om (warmte)beelden van bovenaf te maken.

Brand #Werkendam

De brand is deels uitgebreid naar het naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Brandweer probeert verdere uitbreiding te voorkomen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt dat er mogelijk drie mensen om het leven zijn gekomen. Een gezin dat in een aangrenzend huis verbleef, kon om acht uur bijtijds naar buiten komen.

‘Er wonen daar drie mensen en we vermoeden dat die op zondagochtend 08.00 uur wel aanwezig waren. Maar dat is een aanname, we moeten dat goed onderzoeken’, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brandweer kreeg zondagochtend rond 08.00 uur een melding van de brand. Inmiddels is opgeschaald naar een Grip 1-situatie. Dat gebeurt vooral bij grote incidenten omdat er samenwerking nodig is tussen verschillende hulpdiensten. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat er veel rookontwikkeling is ontstaan. Een van de kerken zou ook ontruimd zijn.

De brand heeft ook grote gevolgen voor zijn Hoogendoorn. ‘De kantoren en een deel van de werkplaats hebben grote schade opgelopen. Ik ga zo dadelijk met de verzekering praten om te kijken hoe we de productie toch kunnen voortzetten. Het is sowieso de bedoeling dat al het personeel, ik heb 130 mensen in dienst, maandagmorgen bij elkaar komt. Dan gaan we kijken wie hier of thuis kan gaan werken”, aldus Dick Hoogendoorn tegen Omroep Brabant.

Grote #brand Beatrixhaven in #Werkendam. #RWS73 @Rijkswaterstaat tp. Verlopig voor de scheepvaart geen gevolgen. Foto @neijenhrev .

Volgens Rijkswaterstaat zijn er geen gevolgen voor de scheepvaart.

De blusboot is ook aanwezig.

Heeft u foto’s of tips?

06-14051010

In april 2008 werd Hoogendoorn getroffen door een grote bedrijfsbrand, waardoor een grote hal verloren ging.

Een familiebedrijf met de ambitie het beste scheepstimmerbedrijf van Nederland te zijn. Dat is Hoogendoorn MBI (maritieme betimmeringen en interieurbouw) in Werkendam.

—- (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook