Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Boskalis: Ever Given in Suezkanaal beweegt, maar niet te vroeg juichen

Papendrecht

Het schip de Ever Given, dat al bijna een week de belangrijke vaarroute door het Suezkanaal blokkeert, is afgelopen nacht wel iets van zijn plek gekomen. Maar het is volgens topman Peter Berdowski van maritiem dienstverlener Boskalis nog te vroeg om te zeggen dat de problemen zijn opgelost. Het wordt volgens hem namelijk nog een hele klus om het voorsteven van het schip los te krijgen. Geen abonnee en wilt u dit artikel en ons uitgebreide dossier over Ever Given toch lezen? Klik dan hier)

1 / 1
De moeilijkste klus bij de Ever Given is echter het loskrijgen van het voorsteven. Foto: ANP/Maxar

De moeilijkste klus bij de Ever Given is echter het loskrijgen van het voorsteven. Foto: ANP/Maxar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Erik van Vliet

    Duw buizen onder de boeg op 3 meter afstand van elkaar vanaf beide zijden van het schip. Laat deze buizen trillen. Hierdoor ontstaat liquefaction waardoor de grond rond de buizen vloeibaar wordt. Dan zakt het schip vanzelf omlaag omdat het gewicht de vloeistof weg drukt. Liquefaction merk je als je op de waterlijn bij de Noordzeen snel wisselend op je ene en dan op je andere been gaat staan. Het zand wordt door vrijkomend water vloeibaar. De oplossing voor dit schip.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook