Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Boskalis: volle orderboeken, omzet daalt naar 2,5 miljard

Papendrecht

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft voor een recordbedrag werk op de plank liggen, ondanks de impact van de Coronacrisis op het bedrijf. De waarde van het orderboek van de onderneming uit Papendrecht lag eind vorig jaar op 5,3 miljard euro, ruim 12% meer dan een jaar eerder.

1 / 1
De omzet van Boskalis nam in 2020 wel af, met 4,5 procent tot 2,5 miljard euro. Foto: Boskalis

De omzet van Boskalis nam in 2020 wel af, met 4,5 procent tot 2,5 miljard euro. Foto: Boskalis

Zo wist Boskalis in december nog een megaproject binnen te slepen in de Filipijnen. Het concern gaat daar meewerken aan de nieuwe internationale luchthaven van hoofdstad Manilla. Het project heeft een geschatte waarde van 1,5 miljard euro, wat de grootste opdracht ooit is voor Boskalis. Er wordt groot materieel ingezet voor deze baggerklus.

Omzet Boskalis

De omzet van Boskalis daalde in 2020 met 4,5% naar 2,5 miljard euro. Dat kwam onder meer door vertragingen bij enkele grote projecten vanwege de pandemie. Er werd grote hinder ondervonden van internationale reisbeperkingen en quarantainemaatregelen. Ook had Boskalis bij offshore-energie bij bepaalde diensten last van de lagere olieprijs. De winst bedroeg vorig jaar 90 miljoen euro.

‘Op de kop af 12 maanden geleden presenteerden wij vol vertrouwen ons nieuwe driejarige businessplan. Daags erna voeren wij een dikke corona-mist in en vielen vele zekerheden weg. Direct daarop gingen wij aan de slag om een crisisplan op te stellen, waarbij de veiligheid van onze collega’s voorop stond’, zegt topman Peter Berdowski van Boskalis in een toelichting.

‘Naast de gezondheid van onze collega’s lag de prioriteit daarbij op de continuïteit van de business. Projecten moesten zoveel mogelijk doorlopen, schepen blijven varen en kasstromen worden gemaximeerd. Met tal van creatieve oplossingen hebben we de projecten en schepen weten af te lossen.

We hebben eigen testfaciliteiten opgezet en waar nodig vliegtuigen gecharterd en daarmee duizenden collega’s over de hele wereld weten te vervoeren. We hebben steun geboden aan de thuiswerkers en doen er alles aan om verplichte quarantaineperiodes dragelijk te maken. Terugkijkend op al deze uitdagingen is het des te indrukwekkender wat we in 2020 met elkaar hebben gepresteerd.’ (Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook