Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Contargo verlengt Zijderoute naar Frankrijk met binnenvaart

VALENCIENNE

Transporteur en terminalexploitant Contargo heeft onlangs een naar eigen zeggen succesvolle proef gedaan met het verlengen van de Zijderoute van Duisburg tot het Franse Valenciennes. Een 110-meterschip verzamelde op enkele Contargo-terminals in Duisburg in totaal 42 40-voets containers die twee weken eerder in China op de trein waren gegaan. Nog eens 60 uur later werden ze gelost op de Contargo-terminal in Bruay-sur-l’Escaut.

1 / 1
Met het Belgische 110 meter schip Samarkand, beladen met 42 40-voets containers verlengde Contargo de Zijderoute van China, via Duisburg, tot Valenciennes. (Foto Contargo)  

Met het Belgische 110 meter schip Samarkand, beladen met 42 40-voets containers verlengde Contargo de Zijderoute van China, via Duisburg, tot Valenciennes. (Foto Contargo)  

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook