Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Port of Twente verdubbelt havengeld grootgebruikers

HENGELO

Verdubbeling van het havengeld voor schepen die het meest van de haven gebruikmaken. Dat het zó slecht zou uitpakken met de vurig gewenste nieuwe havengeldverordening van Port of Twente, zag bijna niemand aankomen. Een gevolg van wat de binnenvaart wilde, zegt havenmeester Gerrie Waanders. Dit kan niet waar zijn, zeggen gedupeerde schippers.

1 / 1
De schepen in de zoutpendel NPRC laden elk meer dan 70 keer per jaar bij de zoutfabriek in Hengelo. Foto NPRC

De schepen in de zoutpendel NPRC laden elk meer dan 70 keer per jaar bij de zoutfabriek in Hengelo. Foto NPRC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • vofnelly

  Het is natuurlijk vervelend deze regeling, maar als je een schip hebt van 3000 ton is het denk ik toch logisch dat je dan voor die tonnen betaald. De kleinere schepen laden meestal ook niet de maximale tonnen maar moeten ook max. betalen.
  Je kunt misschien je schip onder laten ijken, alhoewel dat niet eenvoudig is.

 • elzinga

  haha msvagebond2008, maar de huidige bonden of wat er van over is, slaan geen deuk in een pakje boter. ze zijn politiek zeer correct want willen geen mot met de overheid.

 • msvagebond2008

  Nou meneer Elzinga die zijn er wel hoor . Maar aangezien meer als de helft van onze collega s geen zin hebben om zich aan te sluiten .Ongeacht bij welke brancheorganisatie en wel willen dat alles tot in de puntjes geregeld is . Het spreekwoord zegt voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Maar zelfs dat dubbeltje is voor sommige nog te veel

 • elzinga

  Eigenlijk zou er een landelijke belangenvereniging moeten zijn die dit namens de schippers goed aanpakt. Maar ja vind die maar eens 🙂

 • Ericvd

  Als je jezelf serieus ‘genomen wilt voelen’, moet je bij de Port of Twente zijn..

 • j.hagens

  14 cent per ton marktconform !, in Amsterdam en Rotterdam betaal je 10 cent.
  Natuurlijk betaal je daar over de volle tonnenmaat, maar je kan er ook afladen, anders dan op de Twente Kanalen en zeker naar Almelo, lijkt wel een sloot.
  De verantwoordelijken moeten zich schamen, en blij zijn dat er hardwerkende ondernemers zijn die werkgelegenheid in Twente brengen.
  Dus gewoon 10 cent over de volle tonnenmaat, dan weet ieder waar die aan toe is, en het Jaarbriefje terug, tenslotte heeft ieder zichzelf respecterende Gemeente Haven dit.
  Overigens is niet alleen Twente zo duur, wat denkt u van Deventer en Genemuiden
  dat complete Havengeld moet is op de Schop, je verdient niet aan een Haven, je verdient aan de werkgelegenheid die deze met zich meebrengt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook