Autonoom onderzoeksschip Mayflower gaat oceaankennis vergaren

Het eerste schip dat volledig zelfstandig, zonder bemanning, de Atlantische Oceaan zal oversteken is vorige maand tewatergelaten in het Engelse Plymouth. Het is de trimaran Mayflower, gebouwd om autonoom onderzoek te doen op de oceanen.

De Mayflower gaat vanaf volgend jaar de oceanen doorkruisen om gegevens te verzamelen over de opwarming van de aarde, de vervuiling met microplastics en over het leven van zeezoogdieren. (Foto ProMare/IBM Research)
De Mayflower gaat vanaf volgend jaar de oceanen doorkruisen om gegevens te verzamelen over de opwarming van de aarde, de vervuiling met microplastics en over het leven van zeezoogdieren. (Foto ProMare/IBM Research)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer