Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Politiek pikt inbraken schepen Kanaleneiland Utrecht niet

Utrecht

Politieke partijen willen dat de golf aan inbraken op binnenvaartschepen in Kanaleneiland snel een halt wordt toegeroepen. De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) luidde deze week de noodklok, omdat ze van meerdere schippers te horen krijgen dat het onveilig is om aan te meren. Zodra het schip onbemand is, wordt er gestolen als de raven.

1 / 1
VVD-raadslid Queeny Rajkowski is helemaal klaar met de onveiligheid in de wijk.

VVD-raadslid Queeny Rajkowski is helemaal klaar met de onveiligheid in de wijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Tessa Heerschop)

Reacties (5)
 • daisy

  Niet rotter als ik denk, dat kan namelijk niet, maar de kudde olifanten in de kamer en de naakte hofhouding mogen niet benoemd worden.

  R.I.P democratie
  Rust zacht

  G.M. Noldes

 • J.Teunisse

  Tja, dan moet je beginnen met justitie. 7 jaar geleden een inbraak. De dader liet DNA achter. Uiy de database van de recherche werd dader – Mimoun- getraceerd. Ik aanvaarde de uitnodiging om de rechtzitting live te beleven. Waarvoor nogmaals dank. Mimoun is, u raad het al , geboren in een kaf egens in Marokko . Mimoun was jeugdig delinquent . Strafzaken voor 18 jaar worden niet geregistreerd ( waarom niet?) Na 18 jaar had de Officier ((OvJ) een lijst met zaken waarvoor MiM oun na 18 bij ome rechter kwam. Na 24 raakte ik de tel kwijt . Mimoun was dan 42!!! jaar Had in Frankrijk 7 jaar “au prison”verbracht (rechter vroeg naar het gat van 7 jaar in zijn criminele loopbaan) Met meel in zijn mond gaf hij daar over uitleg. Franse rechter had geen interesse in huil verhaal na een ordinaire diefstal.
  Tja, De meervoudige strafkamer veroordeelde Mimoun voor 14 inbraken ( in 3 weken tijd) voor wel 18 !!!!! maanden Nederlandse kwaliteit cel. Standaard 33% strafkorting. . Dan denk ik aan de Amerikaanse staten Texas, Alabama , Louisiana. Daar is deregel 3 times in( mate) , you are out. Na het 3e ( bagatel) delict volgt een zeer lanfge straf.
  Daarnaast is Utrecht de thuishaven van Riduan Taghi, de bakermat van het plofkrakers gilde, de broedplaats waar scouts kijken naar nieuwe waterdragers en aspirant criminelen voor een carrière in de cocaïne wereld. Scooterboys die als drugsrunner beginnen. En Wij zijn slechts oefenterrein. Politie??? De politie post Marco Pololaan is niet meer bezet. De Nederlandse Politie heeft structureel een tekort aan 4000 mensen, geteisterd door Noord Afrikaanse collega’s die inopdracht van de onderwereld info uit de politie systemen doorgaven
  Nederland is verrotter dan u denkt.

 • rienkabrahamse

  Al vele jaren een bekend probleem, niets werd er aan gedaan. Nu lijkt het net of het pas begonnen is.

 • auroraspits

  Het is net politiek

 • vanzwolmaria

  Bla bla bla en nog 10 keer niks

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook