Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Van Nieuwenhuizen wil meer sluizencapaciteit bij Grave en Weurt

DEN HAAG

1 / 1
Minister Cora van Nieuwenhuizen wil een onderzoek naar meer sluiscapaciteit bij Grave (Foto) en Weurt en een verbeterde verbinding tussen Maas, Rijn en Waal. (Foto Rijkswaterstaat)

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil een onderzoek naar meer sluiscapaciteit bij Grave (Foto) en Weurt en een verbeterde verbinding tussen Maas, Rijn en Waal. (Foto Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Henri.Derksen

  Oude sluiskolk slopen, en bovenstrooms van de brug 1 of 2 grotere kolken van 200 x 18 meter bouwen,
  desnoods aan de Brabantse kant.
  Maar men vergeet hier weer sluis Heumen. Plaats een tweede iedentieke keerschuif/hefdeur, op 200 meter Noord waarts aan de binnenzijde van het Maas-Waal-Kanaal en er kan ook daarmee geschut worden bij hoog water op de Maas. En wellicht is ook een grotere pomp capaciteit nodig?
  Daarnaast moet er in de oude westkolk van Heumen een tweede stel laagwater ebdeuren komen die met een druk op de knop gesloten kunnen worden, i.p.v. handmatig met een vaartuig zoals vorige eeuw nog wel kon, maar nu niet meer acceptabel is. Dit punt is weer iets wat vergeten dreigt te gaan worden, met later weer een ramp met onnodige extra gevolgen die veel duurder zijn. Hij was nu veel te laat gesloten.
  Dit kan ook een zijwaarts verplaatsbare hefdeur zijn zoals b.v. gemonteerd in Urk, De Voorst en De Lemmer aan de “zee-zijde” van de sluizen in de toegang naar de N.O.P..
  Ook bij een geopende stuw en laag water moet scheepvaart met verminderde diepgang gewoon toegestaan zijn. Sterkte in de voorbereidingen. Met een vriendelijke nautische groet van Henri.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook