Eems Traveller voor stranding behoed

Het Nederlandse motorvrachtschip Eems Traveller is door de Franse kustwachtsleper Abeille Bourbon naar de Franse havenstad Brest gesleept. Sleepboothulp was ingeroepen toen het met voortstuwingsproblemen kampende vrachtvaarder op de kust dreigde te verdagen.

De Eems Traveller, in beheer bij Amasus Support uit Delfzijl, was met 2000 ton aan staalplaten op weg van Gijon naar Rotterdam toen het vaartuig op 7 december problemen met haar voortstuwing kreeg. Op dat moment stond er een windkracht 7, waardoor het stuurloos geraakte schip bij Portsall Rocks op de Bretonse kust dreigde te worden worden geblazen. Een beruchte locatie waar in 1978 de tanker Amoco Cadiz was gestrand en een milieuramp had veroorzaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer