Opnieuw uitstel Texelstroom

Het zit de TESO, de reguliere veerdienst tussen Texel en Den Helder, niet bepaald mee als het gaat om de inbedrijfstelling van haar gloednieuwe veerboot Texelstroom. Deze is namelijk opnieuw uitgesteld, nu voor een periode van twee maanden.

PAS TEXELSTROOM

Er is intussen uitgebreid proefgevaren met de verschillende vaarploegen van de veerdienst. Ook zijn de vakpers en de 800 aandeelhouders al op een vaartocht op het Marsdiep getrakteerd. Plan was dat de in Spanje op de bij Bilbao gelegen La Naval-werf gebouwde Texelstroom op maandag 25 juli als officiële dienstboot tussen Texel en Den Helder zou worden ingezet. Onverwachts kwam het bericht dat dit laatste twee maanden werd uitgesteld. Volgens TESO-directeur Cees de Waal is er niets mis met de nieuwe veerboot, maar heeft men meer tijd nodig voor test- en oefenvaarten. Dit werkt enige bevreemding op, aangezien er de afgelopen maanden juist intensief met de ferry op het Marsdiep is geoefend.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer