Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bart Robbers overleden

AMSTERDAM

Bart Robbers, oud-voorzitter van de Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen, is overleden.

Hij overleed dinsdag 13 januari  aan de gevolgen van een ongeluk op het Rokin in Amsterdam, waar hij werd aangereden door een vuilnisauto. Robbers (74) was bestuurslid en voorzitter van diverse kerkelijke, politieke en maatschappelijke organisaties, maar de binnenvaart kent hem vooral van de glansrollen in het Nationaal Kamp voor schipperskinderen in Hattem  tussen 1962 en 1989. Zoals de journalist Karel Knipgraag in het kamp, dat werd geopend werd door prinses  Beatrix (1971), de Indonesische Doekoen (1979), de ‘slechte’ Romeinse consul Gaius (1980), de Drentse boer Bart Bommeduit (1982), de stoere Rode Pimpernel in het kampspel met prinses Margriet (1981) en de ‘gehate’ Oostenrijke landvoogd Gessler (1982).

Robbers werd maandag in de volle Amsterdamse Dominicuskerk geroemd om zijn wijsheid, jovialiteit en verbindend enthousiasme. Daarna werd hij begraven op Zorgvlied.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook